Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 2013. március 2-án 9.00 órától Szigetmonostor Faluházban megrendezésre kerülő III. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásárra, melyen a Dunakanyar kézművesei mutatják be alkotásaikat. Idén először kézműves gasztronómiai sátor is lesz. A nap során kulturális programok, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Részletes infó és jelentkezés a címre kattintva!

 

Szeretettel várunk mindenkit, szigeten innen és túl egyaránt, a III. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár elnevezésű hagyományteremtő rendezvényre, mely a Dunakanyarban található településeken élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek kiállítása és vására. Az esemény Szigetmonostor Faluház és Tahitótfalu Faluház szervezésében valósul meg.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, évente megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a Dunakanyar sokszínű, magas színvonalú kézműves értékeit, portékáit évről évre bemutassuk a régióban élők és látogatók számára, ugyanakkor lehetőséget teremtsünk a különféle kézműves műhelyek, alkotók közötti szervezett kommunikáció kialakítására, az alkotó egyének, művészek összefogására, tevékenységüket elősegítő tapasztalatcserére.


II. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár - Fotó: Tokodi Gábor István


A rendezvény fővédnökei:

dr. Sajtos Sándor Imre - Tahitótfalu polgármestere
Molnár Zsolt - Szigetmonostor polgármestere

III. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár időpontja:
2013. március 2. szombat 9.00-19.00 óráig

Az esemény helyszíne:
Szigetmonostor Faluház – Árpád u. 15.

Jelentkezési feltételek:
A jelentkezés díjtalan!II. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár - Fotó: Tokodi Gábor István

A vásáron és a kiállításon kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokat, eszközöket lehet kiállítani, árusítani.


A rendező által biztosított eszközök:
A Faluház épületében található helyiségekben 1 db rendezvényasztal/kiállító; 1 db szék/kiállító (amíg a készlet). (Az asztalok díszítéséről, asztalterítőről a kiállító gondoskodik. Saját vásári asztal hozatala ajánlott.)

A rendezvényt színvonalas kulturális programkínálattal kívánjuk színesíteni. A programok látogatása díjmentes!II. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár - Fotó: Tokodi Gábor István


Programok a Faluházban:
09:00-19.00 óra Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár
10:00-13:00 óra Kézműves bütykölde gyerekeknek
10:30-11.30 óra Szigeti Veszedelem zenekar népzenei műsora I.
14.00-14.30 óra Zöldfülű Bogár Zenekar és Szigeti Kisveszedelem műsora
15:00-16:00 óra Szigeti Veszedelem zenekar népzenei műsora II.
16:30-17.15 óra Görömbő Kompánia: Mesébe szőtt tánc, táncba szőtt mese
17:30 óra III. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár Díjátadó Ünnepsége
18:00 óra Moldvai táncház (Görömbő Kompánia Strack Orsolyával)

A rendezvény ideje alatt kézműves ételek vására a gasztronómiai sátorban. A gasztronómiai sátor Szigetmonostor Faluház udvarán kerül elhelyezésre. A sátorba korlátozott számban tudunk asztalt biztosítani, ezért arra kérjük a kézműves ételeket árusítókat, hogy asztalt, széket hozzanak magukkal. Áramvételi lehetőség biztosított.II. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár - Fotó: Tokodi Gábor István


A kézműves kiállításon megjelenő alkotók egy megmérettetésen is részt vesznek, neves szakmai zsűri által kerülnek kiválasztásra az III. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár legkiválóbb portékái, az alábbi kategóriákban: Kerámiatárgyak; kőtárgyak; fa tárgyak; bőr tárgyak; üveg és fémtárgyak; csuhé és szalma tárgyak; textil és nemez tárgyak; egyéb anyagból készült tárgyak.

Minden kézműves 2 db alkotást nevezhet be a megmérettetésre. A kategóriánkét legkiválóbbnak ítéltetett portékák készítői elismerésben részesülnek, nevük és alkotásuk a Dunakanyarban található médiumokon keresztül közhírré tétetik.

A közönség is véleményt formál, kategóriáktól független, összevont közönségdíjat oszt ki!II. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár - Fotó: Tokodi Gábor István


A III. Dunakanyar Kézműves Kiállításra és Vásárra jelentkezni az alábbi elérhetőségeken keresztül lehet:

Béres Gabriella - művelődésszervező
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 30 337-5527
Kovács Attila - Szigetmonostor Faluház vezető
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 70 374-0541

További információ az eseményről:
www.szigetmonostor.hu vagy www.tahitotfalu.hu

 

Megosztás