Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Térségi újság letöltése

Pilis-Dunakanyar Hírmondó

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink


2017. július 17-31. között kerül megrendezésre Szigetmonostoron, a Faluházban (Árpád u. 15.), a második Monostori Művésztelep, amelyen tizenegy művész vesz részt, betonművészeti alkotásokat hozva létre a település számára. A művésztelep nyitott alkotóműhely, amelynek életébe bárki beletekinthet. További részletek a címre kattintva!

 A Monostori Művésztelep célja, hogy egy olyan alkotóműhelyt hozzunk létre a település Önkormányzatának, Szigetmonostor Faluháznak, a helyi civil szervezeteknek és felajánlóknak segítségével, amely által maradandó értékek születnek meg a település és az egyetemes kultúra számára.

Szeretnénk létrehozni 2-3 éven belül egy folyamatosan látogatható, bővülő, változó szoborparkkal rendelkező, betonművészeti alkotásokból álló köztéri tárlatot, amely egyedülállónak tekinthető Magyarországon. Éppen ezért, már az első alkalommal is olyan művészeket hívtunk meg a Monostori Művésztelepre, akik a szobrászat és a festészet terén is, a hazai és nemzetközi alkotói közösségekben ismert, elismert személyek. A megkezdett út jónak, járhatónak ígérkezik, 2016. után 2017-ben is megrendezzük az eseményt.


Lehetőségeinkhez mérten, a jövőben szeretnénk majd pályáztatás útján meghívni a vendég művészeket, alkotókat, amely által még szélesebb körű, még színesebb világot hozhatunk létre Szigetmonostoron, díszítve, építve ezáltal a településünket.


Hosszú távú célunk, hogy a Monostori Művészteleppel Szigetmonostor felkerüljön a hazai művészeti élet díszes falára, a magasabb művészeti régiókban is nevet szerezve ezáltal településünk és a Szentendrei-sziget számára.

 
2017-ben, a Monostori Művésztelep második évében az együttélést, a művészekkel való közös gondolkodást, együtt munkálkodást gyakorolása mellett, tervezzük a születendő és a már meglévő munkák köztereken történő elhelyezésének módjait és módszereit is. Bízunk benne, hogy a résztvevő felek elégedetten zárják az első alkotói fórumot, amely egy hosszú távú kapcsolat alapjait jelenthetik a továbbiakban is,
 


A Monostori Művésztelep alkotói:
(A névre kattintva olvasható el a művész szakmai önéletrajza!)

 

Batykó Róbert - festőművész

Csurgai Ferenc - szobrászművész

Horváth Csaba Árpád - szobrászművész

Mátrai Erik - képzőművész

Nagy Zsófia Magdolna - festőművész

Oláh Orsolya - festőművész

Némedy Gergely - szobrászhallgató

Szalay Péter - szobrászművész

Tollas Erik - festőművész

Várbíró Kinga Evelin - keramikusművész

Varga Tibor - szobrászművész

Veres Balázs - szobrászművész

 

A művésztelep szakmai vezetője: Veres Balázs
Faluház vezető: Kovács Attila

Telefon: 06 70 374-0541
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


A művésztelep fővédnöke: Molnár Zsolt polgármesterA Monostori Művésztelep támogatói:

Fővárosi Vízművek
Lafarge Cement Magyarország Kft.
Caster Bronz Kft.
Mapei Kft.
Deltachem Kft.
Szigetmonostor Község Önkormányzata
Molnár Zsolt Szigetmonostor Polgármestere
Szigetmonostor Faluház
Szigeti Béke Nyugdíjas Klub
Nosztalgia Klub
Szűr Tímea alpolgármester
Faluszépészeti Egylet
Puszta Monostori Birkás
Monostor Borház
Zoli Büfé
Kacifánt Terasz
Mócsai Gyula 
Horváth Rezső

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Szigetmonostori Művésztelepre, Dunán innen, Dunán túl! 

 

Megosztás