Elektronikus ügyintézés

EU-s projektek

2020 rendezvények

Követés a facebookon

Együtt az egészségért

Programjaink

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a VII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár elnevezésű regionális rendezvényre, melyen a Dunakanyarban élő és alkotó kézművesek mutatják be a különféle technikákkal készült portékáikat, alkotásaikat. Időpont: 2017. március 4. A rendezvényt kulturális programok színesítik. Részletek a címre kattintva ismerhetőek meg!

 

Szeretettel várunk mindenkit, szigeten innen és túl egyaránt, a VII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár elnevezésű hagyományos rendezvényre, mely a Dunakanyarban található településeken élő és alkotó, természetes alapanyagokat felhasználó kézművesek kiállítása és vására. Az esemény Szigetmonostor Faluház és Tahitótfalu Faluház szervezésében valósul meg. A hagyományteremtő szándékkal életre hívott, évente megrendezésre kerülő esemény célja, hogy a Dunakanyar sokszínű, magas színvonalú kézműves értékeit, portékáit évről évre bemutassuk a régióban élők és látogatók számára, ugyanakkor lehetőséget teremtsünk a különféle kézműves műhelyek, alkotók közötti szervezett kommunikáció kialakítására, az alkotó egyének összefogására, tevékenységüket elősegítő tapasztalatcserére.

A rendezvény fővédnökei:
dr. Sajtos Sándor Imre - Tahitótfalu polgármestere
Molnár Zsolt - Szigetmonostor polgármestere


VII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár időpontja:
2017. március 4. szombat 9.00-17.00 óra


Az esemény helyszíne:
Szigetmonostor Faluház - Árpád u. 15.


Jelentkezési feltételek:
A jelentkezés díjtalan! A vásáron és a kiállításon kizárólag természetes alapanyagok felhasználásával készült alkotásokat, eszközöket lehet kiállítani, árusítani.

Jelentkezési határidő:
2017. február 27.


A rendező által biztosított eszközök:
A Faluház épületében található helyiségekben 1 db rendezvényasztal/kiállító; 1 db szék/kiállító (amíg a készlet tart). (Az asztalok díszítéséről, asztalterítőről a kiállító gondoskodik. Saját vásári asztal hozatala ajánlott.)


A rendezvényt színvonalas kulturális programkínálattal kívánjuk színesíteni. A programok látogatása díjmentes!

Programok a Faluházban:

09:00-18.00 óra          VII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár
10:00-13:00 óra          Kézműves bütykölde gyerekeknek
10:30-11.30 óra          Molnár Réka énekel – Kísér: Dunazug zenekar

12.00-12.30 óra          Szabó Enikő énekes és esztergomi tanítványai

13:30-14:30 óra          Dunazug zenekar

14:00-17:00 óra          Nyitott Műhely kézműves játszóház (Öko-pajta)

15:00-15.30 óra          Zenebutik – Tahitótfalui Általános Iskolai tanulói

16:30 óra                      VII. Dunakanyar kézműves kiállítás és vásár díjátadó ünnepsége

17:00 óra                      Dunakanyar Kézműves vásár zárása


A rendezvény ideje alatt kézműves ételek vására szabadtéren. A gasztronómiai sátrak Szigetmonostor Faluház udvarán kerülnek elhelyezésre.


A kézműves kiállításon megjelenő alkotók egy megmérettetésen is részt vesznek, neves szakmai zsűri által kerülnek kiválasztásra
az VII. Dunakanyar Kézműves Kiállítás és Vásár legkiválóbb portékái, az alábbi kategóriákban: Kerámiatárgyak; kőtárgyak; fa tárgyak; bőr tárgyak; üveg és fémtárgyak; csuhé és szalma tárgyak; textil és nemez tárgyak; egyéb anyagból készült tárgyak.


Minden kézműves 2 db alkotást nevezhet be a megmérettetésre. A kategóriánkét legkiválóbbnak ítéltetett portékák készítői elismerésben részesülnek, nevük és alkotásuk a Dunakanyarban található médiumokon keresztül közhírré tétetik.


A közönség is véleményt formál, kategóriáktól független, összevont közönségdíjat oszt ki!


Az VII. Dunakanyar Kézműves Kiállításra és Vásárra jelentkezni 2017. február 27-ig az alábbi elérhetőségeken keresztül lehet:


Béres Gabriella - Közművelődési referens
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 30 337-5527

Kovács Attila - Szigetmonostor Faluház vezető
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Telefon: +36 70 374-0541


További információ az eseményről:
www.szigetmonostor.hu vagy www.tahitotfalu.hu

 

Megosztás